Jdi na obsah Jdi na menu
 

Co je to Chlorella?

Super zdravá potravina!

Snižuje všechno možné vč. cholesterolu a krevního tlaku

Chlorella je rod sladkovodních jednobuněčných řas. Byla objevena v roce 1890. Podle odhadů přežívá na Zemi přes 1,5 miliardy let. Chlorella, v porovnání s ostatními rostlinami, obsahuje vysoké množství chlorofylu.

Vstřebatelnost

Protože buňky chlorelly mají pevnou odolnou vnější membránu, při zpracování řas se využívá proces narušení buněčné stěny, který se dosahuje mletím, vysokotlakou homogenizací, mikrovlným zářením nebo sonickými pulsy.

Ovšem ne každý produkt prošel desintegrací.

Pro její výjimečné nutriční hodnoty se prodává i ve formě lisovaných tablet. Při jejich výrobě chlorella podstupuje proces dezintegrací, který je nutný, aby zdraví prospěšné látky byly stravitelné člověkem.

Neošetřená chlorella je v organismu minimálně účinná a této neznalosti kupujícího využívají výrobci i prodejci.