Jdi na obsah Jdi na menu
 

6. 4. 2010

SILNÉ PŘÍRODNÍ ANTIBIOTIKUM

Tento prostředek může pomoci při mnoha chronických potíží. zavarovacka.jpgRecept je velmi starý a výborně ničí nejen Gram pozitivní i negativní bakterie, ale je i antivirový, protiplísňový, antimykotický, zlepšuje krevní i lymfatický oběh, čistí krev, posiluje imunitní systém a velmi dobře bojuje i s velmi známou Candidou albicans (kvasinkou).

Důležité upozornění:

Všechny ingredience jsou uznávány jako velmi silné, ostré a horké, navozující pocení i přehřívání organismu, proto je nutné si uvědomit, že někdy méně je více. Užívání je naprosto nevhodné po nemoci, operacích, porodu, při horečkách, silném krvácení, vyčerpání tekutin a při prázdnotě Yin. Nedoporučuje se ani pro alergiky v době sezóny.  

Recept:

Během přípravy je lepší mít ochranné rukavice, zvlášť při manipulaci s pálivými paprikami. Je nutná opatrnost, protože jeho vůně je velmi silná a může proto rychle stimulovat dutiny.

Složení:

  • 700 ml jablečného octa v bio kvalitě
  • 1/4 šálku jemně nasekaného česneku
  • 1/4 šálku jemně nasekané cibule
  • 2 čerstvé chilli nejpálivější papričky
  • 1/4 šálku strouhaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce strouhaného křenu
  • 2 polévkové lžíce práškové kurkumy nebo 2 kusy kořene kurkum

Příprava:

  1. Jablečný ocet dejte stranou
  2. Ostatní ingredience smíchejte v misce a přendejte směs do zavařovací sklenice
  3. Nalijte dovnitř jablečný ocet a doplňte sklenici až po vrchol. Nejlepší je, když 2/3 sklenice je naplněnya suchými přísadami a zbytek je vyplněn octem.
  4. Dobře sklenici uzavřete a protřepejte
  5. Sklenici skladujte na chladném a suchém míste 2 týdny. Několikrát děnně s ní však protřepejte
  6. Po 14 dnech dobře zmáčkněte a přeceďte kapalinu přes plastové sítko. Pro lepší výsledek můžete na něj položit ještě gázu. Důkladně zmáčkněte, abyste získali skutečně suchou směs, respektivě co nejvíce tekuté šťávy
  7. Vymačkanou šťávu můžete využít i při vaření
  8. Nyní je unikátní tonikum připraveno k použití. Nemusíte tonikum skladovat v lednici, přesto vám dlouho vydrží.

​Důležité:

  • Jako léčivo se používá tonikum = tekutá část (pozor - chuť je velmi silná a pálivá)
  • Suchý zůstatek lze bez obav spotřebovat také

​Dávkování:

  • Nepoužívejte ředěné vodou, protože to snižuje účinek tonika.
  • Vykloktejte a spolkněte.
  • Po té, co si vezmete tonikum, snězte plátek pomeranče, citronu nebo limetky na zmírnění pocitu pálení .
  • Užívejte 1 polévkovou lžíci denně k posílení imunitního systému a k boji proti nachlazení.
  • Zvyšujte každý den množství tonika, dokud nedosáhnete dávky jedné malé skleničky denně (zhruba velikosti likérové skleničky)
  • Máte-li bojovat proti závažnější nemoci či infekci, užívejte 1 polévkouvou lžíci tonika 5x až 6x denně 

Tonikum je bezpečné pro těhotné ženy a děti, používejte však malé dávky.

Rada pro vaření:

Tonikum smíchejte s trochou olivového oleje a použijte jako zálivku nebo přidejte k dušenému masu.