Silné antibiotikum - česneková tinktura
Prevence nejen proti nachlazení a virózám
Potřebujete:
- 200ml vodky 40%
- Větší stroužek českého česneku
- Čili paprička
- Lžička cukru
V lékárně si zakoupíte lékovky s kapátkem. Kdo užívá informatika = Joalis, důkladně lahvičky i kapátka vypláchněte a můžete je použít.
Tinktura je silně antibakteriální i antivirová a nedráždí trávicí ústrojí jako při konzumaci čerstvého česneku.
Alicin se začíná uvolňovat, jakmile se při krájení naruší česnek, proto pracujte rychle a použijte pouze keramický nebo plastový nůž (s kovovým dojde k oxidaci).
Do sklenice by se, dle starého receptu, měl česnek dostat až při 14 minutě od počátku krájení, protože během této doby se uvolní velké množství alicinu
Postup:
- Česnek rychle nakrájíte na tenké plátky
- Z čili papričky odstraňte jadérka a nakrájejte na menší kousky
- Do středně velké zavařovačky s vodkou vložte nejprve česnek a přidejte kousky papričky. Pak přisypejte asi 3 gramy cukru (necelá malá lžička)
- Směs důkladně protřepejte
- Dále směs nechejte ve tmě louhovat 4 dny při teplotě 18 - 20° C a 2x denně směsí protřepejte. Pokud nevíte kam ji umístit, mohl by tomu odpovídat spodní kuchyňský šuplík v lince, který je dál od topení a sporáku.
Nakonec tinkturu přelijete do lékovek s kapátkem.
Užívání:
Do malé sklenice vody kápnete 2 kapky česnekové tinktury a užíváte 2x denně na lačný žaludek. Po 5 dnech postupně přidáte o 2 kapky víc až do množství 16 až 20 kapek. Sledujte reakce těla a dle toho dávky ponechávejte nebo snižujte.
Říkávalo se, že česnek louhovaný 21 dní nebo po 4 měsících tinktura může i likvidovat rakovinové buňky.