Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Jak ovoce a zeleninu vyčistit od chemikálií

Do lavoru nebo dřezu napustíte vodu, přidáte šálek octa a zamícháte. Ovoce či zeleninu máčíte asi 10 minut a pak použijete nebo vložíte do ledničky.

Jahody, maliny i ostružiny vydrží v ledničce několik dní jako nové a bobule nebudou plesnivět. Takto ošetřit můžete rajčata, papriky, okurky, no prostě každou zeleninu.

Všechny plody ovoce i zeleniny zbavíte špinavé voskové vrstvy, tím je vyčistíte od chemikálií a budou krásně zářit aniž by byly cítit octem. 

Hájkovy zavřeniny podle Anastasie

Ano, je to správně napsané, protože se jedná opravdu o zavřeniny, nikoliv o zavařeniny. Podle Anastasie můžete totiž sbírat čerstvé plody rovnou do sklenic, které když do 15 minut zavřete, plody si ponechají svoji ochrannou atmosféru a zařídí se ve sklenici tak, aby se nezkazily. Je to jejich dovednost.

 Podrobnosti kolem zavřenin zde