Jdi na obsah Jdi na menu
 

23. 4. 2014

 

Pitný režim při jídle

Ráno na lačno

Na podporu jater, ledvin a trávení je výborná medová voda. Vodu vaříte 10 minut, necháte vychladnout na teplotu těla. Pak do 1/4 litru vody přidáte jednu lžičku medu a šťávu z půlky limetky či citronu, občas můžete přidat i špetku mletého zázvoru.

Před jídlem

30 až 45 minut před jídlem nepijte nápoje ani vodu, protože to zhoršuje trávení a sekreci žaludečních šťáv.

Pro dobré trávení ale můžete vypít 30 minut před jídlem zázvorový čaj, který připravíte z 0,5 lžičky nastrouhaného nebo ze 0,25 lžičky mletého čerstvého zázvoru, který zalijte horkou vodou a ještě teplé vypijte.

Během jídla

Při jídle lze pít 1-2 deci kvalitního červeného vína, které, díky flavonoidům, působí jako antioxidant a chrání před srdečně-cévními nemocemi.

Po jídle vyčkejte 45 minut, než se napijete

Ovoce k jídlu nepatří.