Jdi na obsah Jdi na menu
 

Příprava pitné vody

Bez vody není život a kvalita našeho života závisí i na kvalitě vody. Víte že například Rakušané používají kvalitnější chlór než my v ČR? Ten náš silně napomáhá a podporuje kornatění cév atd., a to rozhodně mnohem více, než ten v Rakousku.

drops-of-water-578897_640.jpg

Na internetu najdete mnoho informací - vodu převařovat, vodu nepřevařovat, UV filtr ano, UV filtr v žádném případě ne atd. atd. Někdy aby se v tomu čert vyznal, že? A tak je tu malé shrnutí: 

RŮZNÉ  MOŽNOSTI  ÚPRAVY  VODY

1.)  UV filtrace - V prosinci 2014 upozornila mikrobioložka paní Ing. Hanu Bláhovou na kvalitu pitné vody (rezistentní prvoci na chlór a další). Celá naše skupina, pracující touto metodou, se tehdy vrhla do práce - testování každé vody, se kterou přišel klient do kontaktu a to i v koupelně, protože přes oči, uši, ústní dutinu, genitálie i přes kůži se breberky dostávají do těla. Protože "problémová voda" je i v bazénech, začali jsme zakazovat koupání alespoň po dobu detoxikace. Od ledna 2015 Metoda Ing. Hany Bláhové doporučuje klientům zakoupení UV filtrace nebo alespoň vodu převařovat. Filtraci bez UV lampy zakazuje.

2.)  Reverzní osmóza - Jim Humble, Velechovský a další, doporučují reverzní osmózu.

3.)  Grandera Další možností je nainstalovat hned za vodoměr Grandera - zařízení, které učiní vodu reaktivnější, alespoň částečně jí vrátí její pozitivní vlastnosti po jejím nekonečném putování zarostlým potrubím a chlorováním. Cena podle velikosti a typu 25.000,- až 50.000,- Kč. Více informací o zařízení můžete získat na  www.taprana.cz

4.) Strukturovaná voda - nejlacinější a nejefektivnější úprava vody - je prokázáno, že strukturovaná voda je tělu nejstravitelnější a svou strukturou nejbližší. Nyní se na to staví laboratoř na VUT v Brně.

Ivan Pavlovič Něumyvakin doktor lékařských věd, profesor, člen Evropské akademie přírodních věd a laureát státní ceny se staral 30 let o kosmonauty. Tvrdí, že je třeba pít jen vodu nepřevařenou, čistou (odstátou) a pouze nalačno. Vaření vodu destruuje, upevňuje se v ní obsažená informace, zkresluje se a v této podobě zůstává v těle. Kromě toho, na využití převařené vody organizmus vynakládá velké množství energie. Pokud nemáte finance na různé filtry, než převařovanou vodu, doporučuje raději vodu strukturovanou (vědecky podložené) a pokud se obáváte mikrobů, stačí nakapat PV, který do 17 minut vyprchá.

Jak si připravit strukturovanou vodu: 

Večer naplníte 3 nebo 5 l sklenici vodou a necháte ji odstát až do rána. Na dně bude usazenina i když ji neuvidíte. Ráno opatrně přelijete vodu do jiné nádoby či kastrolu a spodní vrstvu s usazeninou (1 - 2 cm ode dna) vylijete. Kastrol s vodou postavíte na sporák a zahřejete jen do doby, kdy se objeví malé bublinky (voda se nesmí vařit). Jakmile maličké bublinky uvidíte, přikryjte kastrol pokličkou a co nejdříve ochladíte pod proudem studené vody. Tím se stane voda strukturovanou a biologicky aktivní.

advertising-1429216_640.jpg

Příklad přímo z praxe - najdete na www.taprana.cz:

- Studenou vodu z kohoutku naliji do 5 litrové nádoby a nechám odstát do druhého dne.

- Ráno opatrně přeliji cca 3,5 l do hrnce a zbytek vyliji.

- 3,5 l vody v hrnci zahřeji a jakmile se začnou na dně vytvářet maličké bublinky, pod pokličkou co nejrychleji zchladím. Osobně používám hrnec v hrnci a funguje to dobře. 

- Následně přeliji vodu do 8 l velkého skleněného rezervoáru s křišťály, křemeny, růženíny a dalšími kameny a dílo je dokonáno. Voda by se takto měla nechat odstát pro dokonalý efekt ještě 5 dnů. Mám pozitivní zkušenost - postupně vodu spotřebovávám, následně denně dolívám a kvalita je velmi slušná. Jako by ta čerstvá voda chytila kvalitu od té vody, co tam už byla.

Zajímavé je, že se vůbec nekazí, nezapáchá a má úplně jiné vlastnosti, než voda z kohoutku. Jako by se táhla, ale hlavně je to nejpřirozenější forma vody pro člověka. 

Voda je nejlepší informační médium, má vlastní paměť a dokonce existují technologie, které umí vypovědět, co všechno během svého života zažila. Rozhodně se nedoporučuje vodu převařovat, protože se tím její paměť posiluje. (Převařování vody také doporučuje Ajurvéda).

Vodu přenášejte pouze ve skle nebo v nerezové lahvi. Plastu se obloukem vyhýbejte. Nejhorší je voda v plastu ponechaná v rozpáleném  autě

Český rozhlas Radiožurnál - čím více si život zjednodušujeme, tím více si ho komplikujeme  Jindřich Duras