Očista jater

Neprovádějte tuto kůru v době, kdy se necítíte dobře, při vážnějších potíží ani při břišní či brániční kýle. Jaterní kůru doporučujeme zahájit až po vyčištění tlustého střeva klystýry.
 

  1. rok opakujte alespoň 6x, ale klidně můžete i 12x – nejlépe po 4 až 6 týdnech
  2. rok opakujte alespoň 4x
  3. rok opakujte alespoň 2x
  4. a každý následující rok 1x nejlépe na jaře.


Potřebujete:

  • 60 ml Epsomské soli – Magnesium Sulfate Heptahydrate – MgSO4 + 7H2O – koupíte v menší lékárně
  • 120 ml olivového oleje – olivový olej extra panenský za studena lisovaný
  • 180 ml čerstvé grapefruitové šťávy (2 grapefruity) Neseženete-li grep, nahraďte citrónem
  • 1 půl-litrová PET láhev s víčkem
  • 1 litrovou nádobu, která bude v ledničce.
  • 1 velká PET lahev na teplou vodu nebo elektrická dečka – bude se přikládat na pravý bok

Od šesté kůry můžete, ale nemusíte, dávky pomalu zvyšovat až na

  • Epsomská sůl na 90 ml
  • Olej na 180 ml
  • Čerstvá šťáva na 270 ml, jinak časování je stejné.

ČTVRTEK:
Konzumujte jídlo, které neobsahujete tuky a mléko (např. brambory se zeleninou vařené ve vodě) a hlavně hodně ovoce. Kdo vydrží pouze na ovoci, tím lépe. Pijte hodně vody, domácí vylisované ovoce a zeleninu, můžete i slabý neslazený čaj.Nejlepší je ale jablečná šťáva a voda.Tyto potraviny umožní nastřádání žluče v játrech. Zvýšený tlak nastřádané žluče vytlačí více kamenů


PÁTEK:
Od rána až do 14:00
Pijte pouze jablečnou šťávu!!! v jakémkoliv množství, alespoň však jeden litr. Nejlepší je doma vylisovaná.
Od 14.00
Nejezte a pijte pouze čistou vodu. Čím více vody vypijete, tím lépe.
Připravte si roztok – do 1l nádoby nalijte 720 ml vody, přidejte 60 ml Epsomské soli, zamíchejte a nádobu dejte do ledničky. Občas slaný roztok promíchávejte, aby došlo k rozpuštění Epsomské. Před 18h rozlejte roztok do 4 skleniček nebo hrníčků po stejných dávkách (180ml) a vše
uchovávejte v ledničce, protože studená slaná voda se lépe pije.
18:00
Vypijete naráz první dávku soli.
20:00
Vypijte naráz druhou dávku soli. Počítejte již s možným rojímavým účinkem.
21:30
Vymačkejte si 180ml šťávy z grapefruitu. Nalijte do 500 ml lahve s víčkem 120ml olivového oleje a přidejte 180 ml šťávy z grapefruitu. Uzavřete víčko a několik minut velmi silně třeste s lahví. Získáte tak zlato-oranžovou tekutinu celkem dobré chuti. Na postel si položte igelit a ručník pro případ, že by z vás trochu něco vyšlo (běžně se to nestává).
22:00
Vypijte tuto směs oleje a šťávy ve stoje do 5 minut, nejlépe naráz a ihned si lehněte do polohy, kterou si vyberete (jinak narušíte celou čistící kúru) a 20 min se nesmíte hýbat – zůstaňte v absolutní klidu a zkuste usnout. Možná ucítíte žlučové kaménky, jak se posunují ve žlučovodech a vycházejí z vašich jater do střev. Díky hořké soli to nepůsobí žádnou bolest a není to ani nijak nepříjemné.

Jsou možné dvě polohy ležení
1 variana: Lehněte si na záda s hlavou mírně zvednutou na polštáři, nohy u sebe a natažené. Přiložte elektrickou dečku na oblast jater nebo jen PET láhev s teplou vodou pod pravé spodní žebro a přidržujte pravou rukou.
2 variana: Položte se na postel pravou stranou, pravou nohu v koleni skrčte a přitáhněte k játrům, levou nechte nataženou, elektrickou dečku nebo jen PET láhev s teplou vodou pod pravé spodní žebro na játra.

SOBOTA:
6:00
Vypijte třetí dávku Epsomské soli. Pokud vám není nejlépe a cítíte se slabí, tak si klidně znovu lehněte. Počítejte s projímavým účinkem.
8:00
Vypijte čtvrtou dávku Epsomské soli. Asi 30 minut po vypití této soli, vypijte větší množství vody pro lepší vyplavení kamínků a toxických odpadů z tlustého střeva. Stále počítejte s projímavým účinkem.
10:00
Stravování – začněte čerstvými ovocnými šťávami. Za 30min již můžete i ovoce a za další hodinu můžete sníst běžné, ale lehké jídlo. Například můžete jist krupičnou, či kroupovou kaši z vody a s medem. Odpoledne již můžete jíst normální, ale stále lehkou stravu. Kolem večeře se už budete cítit mnohem lépe, téměř normálně.


Ve stolici vyhledávejte žlučové kameny, které jsou hráškově-šedo-zelené, až hráškově zelené, což potvrzuje, že se nejedná pouze o zbytky jídla. Jedině žluč má tuto barvu. Navíc nepatrné zbytky stolice většinou klesnou ke dnu, ale kaménky většinou plavou na povrchu, neboť obsahují cholesterol. U dospělého člověka se játra kompletně vyčistí až napočítáte nejméně 2000 kaménků a kamenů. U hodně zanesených jater, může toto číslo být značně vyšší a není problém napočítat i 5000 kusů kamenů z nichž některé mohou mít velikost lískového ořechu, případně až velikost švestky. Někdy žlučovody obsahují pouze krystalky cholesterolu, které nevytvořily kameny a vypadají jako hnědé vláknité smetí, které také plave na povrchu vody v záchodové míse. Odstranění těchto krystalků je naprosto stejně důležité, jako odstranění kamenů. Klystýry a jaterní kúru pravidelně opakovat – vyplatí se to, protože máte-li střevo a játra čistá, pak je i krev čistá, slinivka a zažívání funguje naplno, plynatost a nadýmání prakticky neexistuje.

Pokud vám dobře fungují játra, máte napůl vyhráno

Játra jsou jedním z klíčových orgánů naší látkové výměny. V první řadě produkují žluč. Ta z jater odtéká do žlučníku, kde se schraňuje a postupně je vypouštěna žlučovody do dvanácterníku. Žluč je potřebná pro trávení tuku, proto se bolesti žlučníku objevují hlavně poté, co jsme snědli tučné jídlo. Játra nás také zbavují jedů a škodlivin, vyrábějí enzymy, hormony, důležitá rozpouštědla, podílejí se na tvorbě krve, skladují sacharidy, tvoří močovinu atd.

Játra spravují nádorovou imunitu a jsou zodpovědné za duševní a nervovou činnost. Do jater jdou negativní emoce. Poruchy jater a žlučníku vedou k tvrdohlavosti, výbušnosti, puntičkářství, zbrklosti atd. Játra také ovlivňují kvalitu zraku. Pokud se budíte v noci mezi 1 až 3h, je nejvyšší čas začít čistit játra.

Člověk s dobře fungujícími játry bývá naopak klidný, vytrvalý a odvážný. Pokud jsou v pořádku, výrazně zvyšují sílu našeho obranného systému a zabraňují např. vzniku rakoviny a aterosklerózy. Bohužel konzumace potravin s vysokým obsahem tuků, masa, mléčných výrobků a vajec, spojená s nadměrným užíváním alkoholu, soli, cukru a léků, je schopna vyvést játra poměrně rychle z provozu.

Takže očistu jater a žlučníku musíte provádět pravidelně po očistě tlustého střeva. 

1) Střevo musí být čisté, bez zácpy a kalových kamenu. To proto, aby černá hustá žluč, cholesterolové zátky a bilirubínové kameny mohly rychle vyjít ven a nestaly se příčinou sekundární intoxikace organizmu ze střev. Zkuste doplňky pro zdravá játra.

2) K očistě musíte používat pouze čerstvou citrónovou šťávu a olivový olej nejlépe lisovaný za studena (používá se i rafinovaný slunečnicový olej, ale s menšími účinky). U nás se dnes prodává tzv. Virgin oil panenský olej, což je olej z prvního lisování a je nejlepší.

3) Před procedurou je nutno pečlivě připravit játra vegetariánskou stravou. Nejlepší výsledky přináší urinoterapie. Při ní vycházejí i letité bilirubínové kameny velikosti ořechu.

4) Nutno dodržet nejvhodnější dobu očisty: od 19 do 20 hodin.

5) K očistě musíte přistupovat v pevné víře v mimořádné tvůrčí i rekonstrukční schopnosti vašeho těla. Soustředit se na cíl, kterým je obnovení či zlepšení činnosti vašich jater a žlučníku. A hlavně se nebát. Ani na počátku procedury (není to žádná slast) ani později při vyměšování odpadů, kdy zjistíte zvýšený počet zelených lupínků, změklých voskovitých kamenů značné velikosti a cholesterolové zátky připomínající rozřezané tělo dešťovky.

Očista jater a žlučníku, stejně jako ostatní procedury, jsou přirozenými procesy s použitím čistých porodních látek a není třeba se ničeho obávat. Je to nezbytná součást úklidu, často i generální opravy vašeho těla.

K léčebné kůře, kterou opakujete každých čtvrt roku, potřebujete 2 dcl olivového oleje a 2 dcl čerstvé citrónové šťávy. Tři dny si každé ráno či večer čistíte střeva klystýrem a pijete čerstvou jablečnou šťávu v neomezeném množství. Třetí den večer začnete s očistou: Nejdříve uděláte několik úklonů vlevo, pak ulehnete a na oblast jater (vpravo pod posledním žebrem) přiložíte ohřívací láhev (termofor). Každých 15 minut, počínaje 19. hodinou, pijete 3 lžíce olivového oleje a hned nato 3 lžíce citrónové šťávy. V láhvi měníte vodu a nahříváte oblast jater dvě až tři hodiny. Můžete i déle. Pít olej se šťávou není nic příjemného, ale myslete přitom na výsledek, na své uzdravení. Nakonec mnohé léky, navíc s vedlejšími škodlivými účinky, jsou mnohem odpornější. Pokud se vám bude zvedat žaludek, měla by vám pomoci lžička sody nebo si udělejte na noc výplach žaludku.

Vylučování škodlivin a usazenin z jater a žlučníku probíhá během 24 hodin asi ve třech fázích. Pokud jste užili urinoterapii, celý proces se zrychlí a vylučování trvá asi od čtvrté do desáté hodiny počítaje od začátku procedury. Po třetím odchodu kalů a usazenin (přibližně druhý den v poledne) si uděláte Klystýr. Prakticky z vás s vodou vycházejí už jen kousky bilirubinu a žlučových kamenu. Jejich velikost vám ukáže, jak byly zaneseny, a částečně možná ještě jsou, vaše játra a žlučník. Týden jíte pouze vegetariánskou stravu. První den je nejlepší posnídat ovesnou kaši se strouhanými jablky a medem. Střeva budou ještě nějakou dobu vylučovat škodliviny, stolice bude světlá. První rok provádíte proceduru jednou za čtvrt roku, později jednou za rok (podle potřeby). Tím vytvoříte optimální podmínky pro účinné fungování vaší hlavní laboratoře na čištění krve.

Pokud si někdo netroufá na tuto razantní kůru očisty jater, může použít pomalou metodu podle Aviceny: asi půl roku bude každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citrónové šťávy.

K odstranění kamenů a prevenci zánětu jater ruské léčitelství doporučuje také odvar z květů šafránu, pelyňku, vlaštovičníku a z rýže, vše smícháno ve stejném poměru.

Pro dobrou funkci žlučníku (odtok žluči) můžete vyzkoušet i následující směs pampelišky (kořen), jalovce (kořen), krušiny (kůra) a máty (listí). 1 lžíci směsi (vše ve stejném poměru) zalijete 1 sklenicí vroucí vody a necháte 1 hodinu louhovat. Scedíte a pijete jednu až dvě sklenice denně před jídlem.

Rate this post

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *