Desatero zdravého stravování

Důležitá je přirozená strava a její kvalita, protože jsme geneticky naprogramování na příjem přirozené stravy. Bohužel, dnešní doba je o reklamě, penězích a ušetřeného času v domácnosti za polotovar. Jenže reklama, i když tvrdí, jak je výrobek pro tělo prospěšný, podporuje hlavně zdravý zisk z prodeje. Vyrobené potraviny jsou především plné chemie, které odebírají energii. Z těchto potravin sice žijeme, ale v neustálém deficitu vitamínů, minerálů a enzymů, což nakonec musí vyústit v nějakou poruchu organismu.

Nejdůležitější v otázce našeho žití je:

  1. Přirozená strava
  2. Pohyb
  3. Pozitivní myšlení

DESATERO

1. OVOCE – Nekupujte jahody z ciziny – obsahují nežádoucí viry a způsobují u některých boláky na rtu, vyrážky i zatížení jater. Nekonzumujte ani často cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin je maximální a při značné konzumaci způsobují odvápnění. Kupované džusy z tohoto druhu ovoce nejsou také vhodné. Např. každodenní pití většího množství pomerančového džusu může velmi ovlivnit krevní laboratorní rozbor krve. Džusy si vyrábějte doma nejlépe z našich druhů ovoce (i zeleniny).

2.Nejezte nebo omezte potraviny, které obsahují kyselinu citronovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody. Je téměř ve všech průmyslově zpracovaných potravinách a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů, leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie. (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou – ty ale zase nedoporučujeme pro velké množství cukru.)

3. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách. 

4. Nepoužívejte margaríny – umělé tuky. Máslo je zdravější i když už není, co bývalo. Budete-li např. odcházet z nemocnice po zákroku na kardiochirurgii, budete mít margaríny jako první v seznamu zakázaných potravin.

5. Nekonzumujte mléko a jogurty s dlouhou dobou trvanlivosti. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé (mléko je vůbec lepší od určitého věku vyřadit).

6. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny – nejlépe vůbec. Obsahují nejenom rychlo-soli, které štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech                 

7. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal (představte si, že pojídáte stotisící pytlík z 10x přepáleného oleje a jak vašim játrům udělá dobře).

8. Nejezte pečivo, dlouhodobě uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans. A nejhorší je zakoupit ještě teplé pečivo v supermarketu. Než dojdete k pokladně, mikrotenový sáček je zcela zevnitř zapařený.

9. Nepijte každodenně ve velkém minerálky a perlivé nápoje. Velmi to zatěžuje ledviny. Minerálka je lék, ale jen v množství 2 – 3 dcl denně. 

10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.

Rate this post

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *